Dé natuurlijke
boomkweker

 • https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Zuilvormige Veldesdoorn

Acer campestre 'Fastigiatum'

Maat

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De zuilvormige veldesdoorn wordt circa 12 meter hoog. Deze boom heeft een ovale dichte kroon. In de herfst is Acer campestre Fastigiatum mooi geel. In mei heeft deze veldesdoorn mooie geelgroene kleine bloemen. De zuilvormige veldesdoorn is niet veeleisend en kan op alle grondsoorten goed geplant worden. Deze bomen kunnen goed tegen een vochtige grond, ze zijn zelfs bestand tegen korte overstromingen.

 

De Acer campestre Fastigiatum wordt vaak toegepast en geplant in lanen, brede straten, pleinen en grote tuinen. Komt oorspronkelijk uit Europa, westelijk Azië en Noord-Afrika. Deze veldesdoorn is schaduwverdragend en bestand tegen vorst. Bijen en vlinders worden erg aangetrokken door de Acer campestre Fastigiatum.

Wat voor soort boom is precies de Zuilvormige Veldesdoorn?

De Zuilvormige Veldesdoorn is een prachtige Zuilboom. De Latijnse naam voor dit prachtige exemplaar is: Acer campestre Fastigiatum. De Zuilvormige Veldesdoorn kan gezien worden als een middelgrote boom. Of als een boomvormende struik die rustig groeit, en daardoor een zeer compacte kroon krijgt. Deze veldesdoorn is te herkennen aan de 3 tot 5 lobbige blaadjes die tot ongeveer 10 centimeter groot worden. Een jong blad heeft bij het uitlopen een roodachtige tint. In de winter is de veldesdoorn ook gemakkelijk te herkennen. Dit door de kruislings tegenoverstaande bruine knoppen. Het wil nog weleens voorkomen dat er op de twijgen kurklijsten zichtbaar worden. Deze boom wordt maximaal ongeveer 10 tot 12 meter hoog, en groeit gemiddeld snel. Deze prachtige veldesdoorn heeft zijn bloeitijd in mei.

Mogelijke toepassing en verzorgingstips van de Zuilvormige Veldesdoorn

De naam zegt het al een beetje. Deze boom heeft een prachtige zuilvorm. De boom is vrij smal, en daardoor is het een boom die goed past, ondanks zijn behoorlijke lengte, in kleinere tuinen. Uiteraard moet er dan wel voldoende grond zijn voor de wortels van de boom. Wat betreft grondsoorten is deze boom overigens totaal niet veeleisend. In allerlei grondsoorten kan deze prachtige boom goed gedijen. De bomen kunnen bijvoorbeeld goed tegen kalk, en vochtige gronden. Een kleine overstroming zullen ze bijvoorbeeld goed overleven.
Net als andere esdoorn soorten, heeft deze boom last van bloeden bij het snoeien. Dit kun je zoveel mogelijk voorkomen door te snoeien wanneer de boom nog blad heeft. Wees ook voorzichtig met de ziekte meeldauw, dit zie je vooral bij de jonge exemplaren.
Deze mooie zuilboom zie je vaak aan straten en wegen. Maar natuurlijk staat hij ook goed in tuinen. In grotere tuinen kan, wanneer je er meer op een rij plant, deze boom zelfs dienen als haag. Dit heeft iets erg statigs. De bomen zijn dichtbegroeid dus bieden goede beschutting. Geniet lekker van de schaduw terwijl u geniet van deze prachtige boom en uw mooie tuin.

Eenvoudig en snel bestellen bij Van IJmeren

Op de website www.vanijmeren.nl vind u een duidelijk overzicht van prijzen en wat u kunt verwachten van de formaten. Met vragen kunt u uiteraard altijd mailen naar info@vanijmeren.nl. Bellen is natuurlijk ook mogelijk naar: +31 (0)488 48 2266. Een van de enthousiaste en ervaren medewerkers zal u te woord staan en helpen met uw vraagstukken. Kijkt u vooral eens rond en geniet van het mooie assortiment op www.vanijmeren.nl!

Blad

3/5 lobbig, donkergroen, 6-10 cm

Grondsoort

alle

Herfstkleur

geel, bruin

Hoogte

6 – 12 m, middel

Kroon

zuilvormig, halfopen kroon

Winterhard

goed

Type-vorm

zuilboom, beveerde boom

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad

Windbestendig

goed

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Rode Zuilbeuk

Fagus sylvatica 'Dawyck Purple'
De Fagus sylvatica 'Dawyck Purple' is een erg mooie roodbladige zuilbeuk. Het is een smalle boom. In de herfst krijgt hij kleine nootjes. Hij doet het goed op niet te natte grond. De Rode Zuilbeuk: een ware toevoeging op iedere tuininrichting; maar wat is het nu precies? De Rode Zuilbeuk, ook wel de Fagus sylvatic Dawyck Purple genaamd, is een prachtige beukensoort. Het is een prachtige rode beuk met rode tot zelfs paarse bladeren. In het voorjaar ziet deze beuk er vooral erg mooi uit: het blad is dan fris gekleurd en er is wat lichte beharing te zien. Deze soort wordt vaak gebruikt als haag. Daar is hij perfect geschikt voor. De plant kan behoorlijk hoog worden, in ieder geval wel 10 meter hoog. Een vrijstaand exemplaar met gemak 30 meter hoog.
Vanaf 70,30
De Magnolia kobus 'Fastigiata' wordt een zuilvormige magnolia boom. Voor de bladontwikkeling krijgt de boom openstaande witte bloemen met een doorsnede van 10 CM. Op latere leeftijd bloeit hij rijkelijk. Geschikt voor alle grondsoorten. De geurige witte bloemen van de Magnolia zijn pas het begin van wat je aantrekt aan de boom. De boom oogt ook heel exotisch met zijn donkergroene bladeren en grote zaaddozen. Tijdens de herfst worden de zaaddozen geopend en komen er rode bessen tevoorschijn. Deze bessen behoren tot het favoriete voedsel van heel wat vogels en andere wilde dieren. De Magnolia soort waar we het in dit artikel over hebben, is een kleine tot middelgrote bladverliezende boom of grote struik die oorspronkelijk voorkomt in de bosgebieden van Japan. De bloeitijd van de Beverboom start in maart en eindigt in april. Net zoals de bladeren zijn de bloemen opzichtig en geurig. De Beverboom vertoeft graag in de volle zon tot halfschaduw en heeft een gemiddelde watertoevoer nodig.
Vanaf 95,00

Zuilvormige Amberboom

Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette'
De Liquidambar styracilfua 'Slender Silhouette' is een smalgroeiende amberboom die mooi kleurt in de herst. De boom wordt niet heel erg groot en is dus perfect voor kleine tuinen. De zuilvormige amberboom heeft haar oorsprong in Amerika en is erg populair in Nederland. Deze zuilvormige boom heeft de Latijnse naam liquidamber styraciflua 'slender silhouette'. Het is een prachtige boom die niet al te groot wordt. Hierdoor is deze boom uitermate geschikte voor de kleinere tuinen. De zuilvorm zorgt ervoor dat de onderkant smal blijft en dat de boom breder wordt wanneer deze de hoogte ingaat. Zo houdt u de ruimte in de tuin. Wij als boomkwekerij Van Ijmeren bieden de zuilvormige amberboom in verschillende maten aan.
Vanaf 57,60

Zuilvormige Moeraseik

Quercus palustris 'Green Pillar'
De Quercus palustris Green Pillar is een moeraseik die in een zuilvorm groeit. Deze blijft vrij smal. En is daardoor geschikt voor kleine tuinen en langs lanen en paden. de zuilvormige moeraseik krijgt in de herfst mooie rode herfstkleuren.  Wat voor soort boom is precies de Zuilvormige Moeraseik? De Zuilvormige Moeraseik is een prachtige eikensoort, een echte Zuilboom. De Latijnse zoekterm of naam voor deze boom is de Quercus palustris Green Pillar. Een ingewikkelde naam voor een boom die zich zo eenvoudig laat verzorgen. Deze boom kan behoorlijk groot worden. reken op ongeveer 20 a 25 meter. Over het algemeen is de moeraseik een stabiele boom die in een flink tempo kan groeien bij de juiste omstandigheden. De boom is vaak goed te herkennen aan het blad dat diep ingesneden is. De horizontale stand van de takken is ook kenmerkend voor deze boom. Hierdoor krijgt de boom een soort piramide achtige kroon. Het schors van deze boom is glad en ondiep, soms gegroefd en grijs gekleurd. De herfstkleur van de bladeren is rood en de bloeitijd is mei. De bloemen zijn kleine gele katjes. De vruchten zijn natuurlijk eikels, maar wel kleine varianten. Ongeveer 1 tot 1.5 cm groot.
Vanaf 44,90
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
i i