• https://www.vanijmeren.nl/
  • https://www.vanijmeren.com/
  • https://www.vanijmeren.fr/

Boom Waterzak

Boom Waterzak
Om uw boom een makkelijke start te geven is een boom waterzak ideaal! U vult de waterzak 1 a 2…
24,95

Drainagebuis

Drainagebuis met kokosvezel
Drainagebuis bestemd voor het water geven bij bomen. Leg de drainagebuis rond de kluit, en laat een stukje boven de…
7,50

Water geven bomen

Water geven aan bomen is van cruciaal belang voor hun gezondheid en groei. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid water op de juiste manier te geven, vooral tijdens droge periodes. Bij Boomkwekerij Van IJmeren koopt u een boom waterzak en drainagebuis voor de optimale bewatering van uw bomen. Hier volgt informatie over water geven aan bomen, inclusief richtlijnen en tips.

Tips watergeven

Hoeveelheid water: De hoeveelheid water die een boom nodig heeft, hangt af van verschillende factoren, zoals de boomsoort, de grootte van de boom, de bodemgesteldheid en de weersomstandigheden. Over het algemeen hebben jonge bomen en pas geplante bomen meer water nodig dan volwassen bomen. Als algemene richtlijn moet u streven naar het irrigeren van de boom over het hele wortelgebied tot een diepte van ongeveer 30 cm.

Frequente bewatering: Het is belangrijk om bomen regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Diepe bewatering, waarbij het water langzaam en gelijkmatig wordt toegediend, is effectiever dan oppervlakkig sproeien. Het is beter om minder vaak diep te bewateren dan vaak oppervlakkig, omdat dit de wortels aanmoedigt om dieper in de grond te groeien, waar ze toegang hebben tot vocht en voedingsstoffen.

Tijd van de dag: Het is het beste om bomen ‘s ochtends vroeg of laat in de namiddag water te geven. Op deze momenten is de verdamping lager, waardoor het water efficiënter door de boom kan worden opgenomen. Vermijd water geven midden op de dag, omdat de meeste van het water dan kan verdampen voordat het door de wortels kan worden opgenomen.

Bodemvochtigheid: Controleer regelmatig de bodemvochtigheid rond de boom door een paar centimeter diep in de grond te graven. Als de grond droog aanvoelt, is het tijd om water te geven. Houd er echter rekening mee dat overbewatering schadelijk kan zijn, omdat het de wortels kan verstikken. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten voldoende kan opdrogen.

Mulchen: Het mulchen van de basis van de boom met een laag organisch materiaal, zoals boomschors of houtsnippers, helpt de bodemvochtigheid te behouden. Mulch helpt ook om onkruidgroei rond de boom te verminderen en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen.

Regenwater: Als er regenval is, kan dit helpen om bomen van voldoende vocht te voorzien. Houd echter in gedachten dat niet alle regen effectief door de boomwortels kan worden opgenomen. Controleer nog steeds regelmatig de bodemvochtigheid en pas indien nodig aanvullend water toe.

Wilt u graag advies of heeft u vragen over het watergeven? Neem dan contact met ons op.

  • 9/10 (1600+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
  • Bezoek de kwekerij!
  • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i