Sierheesters

33
Lees meer...

Sierheesters zijn sierplanten die afzonderlijk in de tuin kan planten. Je hebt de groenblijvende sierheesters die in de winterperiode groen zijn. Er zijn ook bladverliezende sierheesters zoals de Magnolia's. De magnolia krijgt daarintegen wel prachtige bloemen in verschillende kleuren en geuren.


Vaste planten kopen

Als u uw tuin wilt aanleggen, verbouwen of vernieuwen dan begint u natuurlijk met de bouwstenen voor uw tuin: de overblijvende planten. Dit kunnen zowel vaste planten als sierheesters zijn. Vaste planten zijn kruidachtige niet-houtachtige planten die volledig afsterven boven de grond in de winter, maar in de lente hun kopjes weer boven de grond steken. Sierheesters zijn mooie struiken die ook 's winters boven de grond blijven maar soms wel hun blad verliezen. Overblijvende of vaste planten kopen? - ontdek ons uitgebreide assortiment sierheesters op www.vanijmeren.nl

 

Bloeiende struiken voor geur en kleur

Bloeiende struiken geven kleur en vaak ook geur aan uw tuin. Een tuinplan kan u helpen om te zorgen dat u van mei tot september bloeiende en geurende heesters in uw tuin heeft. Wat denkt u bijvoorbeeld van de sering of de hortensia, beiden verkrijgbaar in diverse kleuren? De blauw bloeiende vlinderstruik is een echte vlinder magneet voor uw tuin! Bent u op zoek naar prachtige bloemen met een speciale geur, denk dan ook eens aan de magnolia.

 

Winterharde planten

Winterharde planten zijn planten die bestand zijn tegen de winter. Ze beschermen zich tegen de winter bijvoorbeeld door hun blad te verliezen of door onder de grond te verdwijnen zoals vaste planten. Half-winterharde planten hebben uw hulp nodig om de winter te overleven, bijvoorbeeld door een plaatsje in de luwte of door het afdekken van hun wortels met een beschermende laag. Sommige sierheesters zijn bijvoorbeeld niet winterhard - goed dus om dit na te vragen bij uw boomkweker, bijvoorbeeld bij www.vanijmeren.nl. Wat kleinere of klein blijvende sierheesters kunt u ook in kuipen of grotere potten planten zodat ze eventueel verplaatst kunnen worden naar een serre of beschutte ruimte voor de winter. Zo is het ook mogelijk om uw tuin makkelijker te variëren door het verzetten van de potten of kuipen.