Dé natuurlijke
boomkweker

  • https://www.vanijmeren.nl/
  • https://www.vanijmeren.com/
  • https://www.vanijmeren.fr/

Magnolia ‘Susan’

Magnolia 'Susan'

Maat

  • Gratis bezorgd vanaf €395,-
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Magnolia Susan is een paars / rose magnolia op stam, met mooie grote bloemkelken. Hij bloeit van april tot mei. Hij is winterhard. Online Magnolia kopen / bestellen

Geschikt voor

parken, grote tuinen, kleine tuinen

Blad

groen

Bloemen

zuiver rozerood

  • Gratis bezorgd vanaf €395,-
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Perzische Slaapboom ‘Ombrella’

Albizia julibrissin 'Ombrella'
De Albizia julibrissin 'Ombrella' ook bekend als de Perzische slaapboom kan 6-10 meter hoog worden wanneer hij niet wordt gesnoeid. U kunt deze boom mooi in vorm en hoogte houden door hem regelmatig te snoeien. De Perzische slaapboom heeft een grijze bast en twijgen die kleuren van groen naar bruin. De geveerde bladeren worden ongeveer 40 centimer groot. In juli en augustus bloeit deze slaapboom met schitterende zuiver rozerode bloemen die bijen en vlinders aantrekken. Deze boom heeft zoals vrij gebruikelijk geen stekels of doorns en is niet giftig. De Perzische slaapboom is een gemakkelijke boom die droogte verdraagt en prima kan groeien op droge grond. Deze boom wordt vaak toegepast in parken, grote tuinen, kleine tuinen en patiotuinen. Oorspronkelijk komt deze boom uit Tarbes, Frankrijk in 1990.
Vanaf 84,50

Zevenzonenboom

Heptacodium miconioides
Een bladverliezende boom, met een vaasvormige koon. Het wordt vaak de Zevenzonenboom genoemd. De boom bloeit in augustus met witte bloemen in trossen. Na de bloei komen er soort vruchten, zaaddozen in een mooie paars rode kleur. Tijdens de bloei trekt deze Heptacodium miconioides veel bijen aan. De grond moet goed vochtdoorlatend zijn. En de boom is winterhard. Een verrijking voor uw tuin. Zevenzonenboom (Heptacodium miconioides) De zevenzonenboom is een bijzondere sierboom die zorgt voor een mooi schouwspel in alle seizoenen. De winterharde en bladverliezende boom verdient zijn interessante naam voor de manier waarom de bloemen op de stelen zijn gerangschikt, in trossen van elk zeven bloemen. Bloeien doet deze Heptacodium miconioides in de late zomer, waarna de witte bloemen plaats maken voor een prachtige rode nabloei. Het is een aanpasbare en veelzijdige plant, de perfecte keuze voor die speciale plaats in uw tuin. Plant hem daar waar hij kan worden gezien, zodat u ervan kan genieten op elk moment van het jaar. De zevenzonenboom vormt reeds het middelpunt in vele prachtige tuinen in Nederland. Het spektakel van de bloei In het voorjaar verschijnen smalle, donkergroene bladeren waardoor de boom de aandacht trekt in het landschap. De zevenzonenboom komt pas in bloei in augustus, wanneer veel andere planten zijn gestopt met bloesemen. Hij wordt dan bedekt met grote, in zeven vertakte clusters van jasmijnachtige witte bloemen, waarvan hun zoete geur een ware aantrekking vormt voor bijen en vlinders. Wanneer de bloemblaadjes dan vallen in oktober, volgt er zowaar nog een mooiere weergave. De kelkblaadjes aan de basis van de bloemen blijven niet alleen bestaan, ze worden ook paarsrood naarmate de zaden rijpen, waardoor de indruk ontstaat dat de plant een tweede keer in bloei staat. Prachtig. Het elegante kader van de plant onthult zich nogmaals in de winter dankzij de zachte, geelbruin gestreepte bast waardoor de plant ook in het koudste seizoen zeer opmerkelijk is.
Vanaf 81,50

Zwarte els ‘Imperialis’

Alnus glutinosa 'Imperialis'
Deze Zwarte els is een langzaam groeiende boom. De boom krijgt kleine blaadjes, dat in de herfst vrij lang blijft hangen. De Alnus glutinosa Imperialis krijgt in september elzenproppen en blijven lang hangen. De els kan tegen natachtige grond. De zwarte els.De zwarte els is een boomsoort die veel voorkomt. De zwarte els of te wel de alnus glutinosa komt al heel lang in onze streken voor. In zijn wortels heeft de zwarte els bacteriën die de stikstof uit de lucht kunnen binden. Hij wordt om die reden vaak aangeplant om de grond te verbeteren of om erosie langs rivieroevers te voorkomen.  De kleur van het hout is geelachtig en laat zich gemakkelijk bewerken. Overal waar het vochtig is, kun je hem tegenkomen. Daarbij kun je denken aan de oevers van sloten, langs waterkanten, beken en rivieroevers, moerassen en broekbossen. Broekbossen zijn bossen waarvan de vegetatie sterk wordt bepaald door de hoge waterstand. Grondwater dat door een druk naar boven komt, maakt de bovenlaag vochtig. Dat noemen we dan een kwel. In veel gevallen zorgt een ondergrondse waterstroom voor de druk die het grondwater naar boven drukt. Dat kan gebeuren door een ondergrondse waterstroom die van een hoger gelegen gebied naar een lager gedeelte stroomt. Zo'n ondergrondse druk kan ontstaan over een kleine afstand. maar ook over een groter gebied. Vegetatiekundig vallen de broekbossen onder de elzenbroekbossen of de berkenbroekbossen. De kenmerken van de Zwarte ElsDe knoppen van de jonge bladeren zijn kleverig. Daarom ook de naam "glutinosa" wat "kleverig" betekent. De toevoeging van “zwart” komt door de schors. De schors van jonge bomen is donkerbruin. De wortels van de zwarte els liggen aan het oppervlakte. Omdat de wortels dicht aan het opperlak komen, staan ze in vochtige gebieden. Zo kunnen ze het water, wat ze nodig hebben, opnemen. De boom kan gemakkelijk een hoogte bereiken van 25 meter. Een boom van 35 meter zul je niet snel zien. De zwarte elzen vermeerderen zich door de uitlopers waardoor de bomen meerstammig worden. In het begin heeft de schors een glanzend grijsbruine kleur. Hij zal daarna snel veranderen tot een zwartbruine kleur, waarbij de schors schubbig en gegroefd wordt. De knoppen van de zwarte els zijn kaal. Een zwarte els heeft eironde omgekeerde bladeren, zodat hij gemakkelijk te herkennen is. De randen van de bladeren zijn dubbel gezaagd en hebben een lengte van 4 tot 11 centimeter. Jonge delen van een zwarte els zijn kleverig. We zeggen dat de zwarte els eenhuizig is. Hierbij vallen de houtige mannelijke katjes niet uiteen als ze rijp zijn. Dat doen de katjes bij de berkenbomen wel. De katjes van de els zijn 6 tot 12 centimeter lang. Wanneer ze bloeien hangen ze slap en wordt het stuifmeel verspreid. De vrouwelijke katjes hebben steeltjes Ze hangen met drie of vier katjes aan een steeltje. Het hout van de els wordt regelmatig toegepast voor heipalen. Het hout zal niet rotten wanneer hij in het water staat.
Vanaf 63,30

Roodbladige Amerikaanse Judasboom

Cercis canadensis 'Forest Pansy'
De Cercis canadensis 'Forest Pansy', ook wel de Roodbladige Amerikaanse Judasboom genoemd is een kleinere boom (6-9 meter) die prachtig roze bloeit in het voorjaar, en ook nog eens een heel mooi donkerrood blad krijgt, wat in de herfst verkleurt naar geel, oranje, rood.
Vanaf 79,60
  • 9/10 (1600+ beoordelingen)
  • Rechtstreeks uit de Kwekerij
  • Accessoires direct meebestellen
  • Eigen Bezorgdienst
  • Hele jaar door leverbaar
  • Aanplanten mogelijk
  • Bezoek de kwekerij!
  • Ervaren familiebedrijf
i i