Dé natuurlijke
boomkweker

 • https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Roodbladige Japanse Sierkers

Prunus serrulata 'Royal Burgundy'

Maat

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Roodbladige Japanse Sierkers

De Prunus serrulata ‘Royal Burgundy’, ook wel roodbladige Japanse sierkers genoemd is een prachtige kleiner blijvende sierboom (6-8 meter), met purperrood blad en uitbundig bloeiende roze bloemen. De Prunus serrulata ‘Royal Burgundy’ lijkt heel erg op de Prunus serrulata ‘Kanzan’, maar dan met rood blad. Deze soort blijft ook iets kleiner, en heeft iets donkerder roze bloemen. Het is een prachtige boom voor in een kleine / middelgrote tuin. Bezoek onze boomkwekerij of bestel online. Prunus serrulata ‘Royal Burgundy’ is een kersenboomcultivar die bekend staat om zijn prachtige bordeauxrode bladeren. Het is een bladverliezende boom die behoort tot de Rosaceae-familie en oorspronkelijk afkomstig is uit Japan. ‘Royal Burgundy’ is een populaire sierboom die wordt gewaardeerd om zijn mooie lentebloesems en levendige bladeren.

Belangrijke kenmerken Prunus Serrulata ‘Royal Burguny’

Bladeren: Het opvallende kenmerk van deze cultivar is het diep bordeauxrode blad, dat in het voorjaar verschijnt en gedurende het groeiseizoen zijn kleur behoudt. De bladeren zijn getand en ovaalvormig, wat de boom een elegante en gedurfde uitstraling geeft.
Bloemen: In het voorjaar produceert ‘Royal Burgundy’ overvloedige trossen roze-witte bloemen. Deze bloesems zijn opvallend en creëren een prachtig contrast met het donkere blad. De takken van de boom worden versierd met een prachtige bloemenweelde, wat de algehele aantrekkingskracht versterkt.
Grootte en vorm: Deze kersenboom bereikt doorgaans een hoogte van ongeveer 20 tot 25 voet (6 tot 7,6 meter) en spreidt zich uit over een breedte van ongeveer 15 tot 20 voet (4,5 tot 6 meter). Hij heeft een ronde of vaasvormige kroon, wat zorgt voor een sierlijk silhouet.
Zon- en bodemvereisten: ‘Royal Burgundy’ gedijt in volle zon tot halfschaduw. Hij geeft de voorkeur aan goed doorlatende grond die licht zuur tot neutraal is. Voldoende zonlicht en goede bodemomstandigheden zijn essentieel voor optimale groei en kleurontwikkeling.
Winterhardheid: Deze cultivar staat bekend om zijn winterhardheid en kan temperaturen verdragen tot USDA-winterhardheidszones 5 tot 8. Hij kan goed overleven in koude klimaten.

Windbestendigheid

redelijk

Geschikt voor

parken, grote tuinen, kleine tuinen

Blad

donkerrood tot donkerbruin

Bloemen

in dichte trossen, zuiver roze

Bodemvochtigheid

niet te nat

Grondsoort

verdraagt geen natte bodem

Herfstkleur

oranje, rood

Hoogte

6 – 8 m, klein

Winterhard

goed

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad, bloei

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Rode kolchische esdoorn

Acer cappadocicum 'Rubrum'
Deze acer wordt een middelgrote boom. Hij lijkt in veel opzichten op de Aureum. Deze Rubrum krijgt bij zijn jonge bladeren een paarsrode kleur, daarna wordt het donkerroodachtig groen. In de herfst verkleurt het blad geel. De boom komt oorspronkelijk uit Duitsland. Geschikt als laanboom. Maar ook als solitair is het een mooie boom. En kan tegen niet te droge grond. Rode kolchische esdoornDe Rode kolchische esdoorn (Acer cappadocicum Rubrum) is een Esdoorn welke gekenmerkt is door haar rode blad. De boom groeit tussen de 15 en 30 meter hoog al is dat wel afhankelijk van de locatie van de boom. In Nederland is de boom een cultivar hierdoor is ze iets zwakker en groeit daarom minder hoog. De wilde soorten groeien tot een lengte van 30 meter ongeveer twee maal zo groot. De Acer cappadocicum Rubrum van Van IJmeren is een cultivar en zal daarom een lengte behalen van rond de 15 meter. De rode kolchische esdoorn doet er ongeveer tien jaar over om een hoogte van zes meter te behalen. De boom groeit het beste op een plek waar enige wind aanwezig is. Bijen gebruiken de boom als drachtplant. Verzorging Acer cappadocicum Rubrum De rode kolchische esdoorn van Van IJmeren hoeft u eigenlijk niet te snoeien. Mocht u dit toch willen doen dan doet u dit het beste in de maanden: september en oktober. Snoei de boom nooit na december en nooit eerder dan juli, als u in deze periode snoeit kan de boom gaan bloeden. Merkt u een bloeding op dan is het nodig deze zo snel mogelijk te stelpen. Hiervoor kunt u het beste hars gebruiken in combinatie met een verband. In het geval dat de boom jong is doet men er wel goed aan de kroon open te houden en naar binnen groeiende takken te verwijderen. Door dit te doen zal de boom beter in de hoogte groeien.
Vanaf 66,30
De Cornus Kousa krijgt donkergroen blad. In mei of juni bloeit de boom met mooie roomwitte bloemen. Echt een blikvanger. Daarna komen er rode aardbeiachtige steenvruchten aan. De boom heeft het liefst iets te droge dan te natte grond. De Japanse grootbloemige kornoelje (Cornus kousa) is een sierboom welke rijkelijk regent. De takken groeien omhoog bij jonge bomen maar later meer horizontaal. De boom heeft compacte bladgroei en de bessen zijn eetbaar al worden ze vaak gelijk opgegeten door de vogels. Ook het jonge blad is eetbaar en komt voor in sommige Aziatische gerechten. De pitten van de vrucht worden vaak niet gegeten al komen ze wel voor in jam gemaakt van de bessen. De Japanse grootbloemige kornoelje welke Van IJmeren aanbied is een redelijk robuuste boom welke tot op zekere hoogte de wind goed verdragen kan. De boom is vanuit Azië overgebracht naar de Verenigde Staten van Amerika waar de boom nu voorkomt in de natuur. De boom is er te vinden in vrijwel alle staten met uitzondering van de meest hoog gelegen staten aan de grens met Canada.
Vanaf 67,10

Siberische Kardinaalshoed

Euonymus planipes
De Euonymus planipes, ook wel Siberische kardinaalshoed of Kardinaalsmuts genoemd is een kleine bladverliezende boom met kleine geelgroene bloemen, mooie roze vruchten en een prachtig rode herfstkleur. Dit boompje is erg goed bestendig tegen zeewind en daarom goed geschikt om bij de kust aan te planten.
Vanaf 84,40

Grootbloemige Kornoelje ‘Weisse Fontaine’

Cornus kousa 'Weisse Fontaine'
De Cornus kousa 'Weisse Fontaine' wordt ook wel de Japanse Grootbloemige Kornoelje genoemd. Het blad is donkergroen en iets gegolfd. De onderkant van het blad is blauwgroen en licht behaard. In de herfst krijgt deze Cornus geel tot scharlaken rode bladeren. Er komen rode, aardbeiachtige vruchten in, deze zijn niet giftig.
82,20
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
i i