Retouren

Retouren

U heeft na de aankoop van het product gedurende een termijn van 14 dagen na ontvangst recht de overeenkomst te ontbinden.
Het product moet dan wel ongebruikt, onveranderd en indien mogelijk voorzien van orginele verpakkingen zijn.
Wij zullen na een dergelijke ontbinding vervolgens binnen een termijn van 14 dagen het reeds betaalde bedrag retour storten.

Staat van het product

U kunt geen herroepingsrecht doen wanneer het geleverde product door de aard van het product niet kan worden terug gestuurd of wanneer het snel kan bederven of verouderen. Dit betreft bomen, planten en struiken geleverd met blote/kale wortel (zonder pot of kluit). Mochten de retourproducten beschadigd of verslechterd zijn dan komt de vermindering in waarde ter uwer rekening.

Bent u niet tevreden met de boom die u geleverd hebt gekregen, dan heeft u het recht om dit te retourneren. U betaalt wel € 39,95 retourzendingskosten. Bij bestellingen van meer dan € 300,00 betaalt u tevens 30% annuleringskosten. Mochten de retour gezonden producten beschadigen of doodgaan, dan zijn die kosten voor uw rekening. Let op: als u de bomen al geplant heeft kunnen wij ze helaas niet meer retourneren. 

U kunt uw bestelling die u bij ons op de kwekerij zelf heeft uitgezocht ook annuleren. Hier betaalt u GEEN annuleringskosten voor, mits de boom bij ons op voorraad stond op het moment dat u onze kwekerij bezocht (uitzonderingen daargelaten).

U kunt uw bestelling altijd annuleren voordat wij de leverdatum van uw bestelling doorgeven! (uitzonderingen daargelaten)

 

Retouren gaat als volgt: 

  1. U geeft aan dat u niet tevreden bent het het product.
  2. Boomkwekerij van IJmeren B.V. beoordeelt of ze aan de maat en voldoende kwaliteit geleverd heeft.
  3. Indien Boomkwekerij van IJmeren aan de maat, en voldoende kwaliteit geleverd heeft, betaalt de klant € 39,95 retourzendingskosten en bij bestellingen van € 300,00 of hoger ook nog  30% retourzendingskosten. Indien de bomen al geplant zijn, kunnen wij deze niet meer retour nemen.
  4. Indien Boomkwekerij van IJmeren niet aan de maat, of extreem slechte kwaliteit geleverd heeft hoeft u als klant geen retourzendingskosten te betalen. Onze kwaliteitseisen zijn te vinden in de HBN verkoopvoorwaarden 2020. 
  5. Wij halen de producten op, en storten binnen 14 dagen het bedrag dat wij u verschuldigd zijn terug.
  6. Als u dat wilt, en wij hebben het product beschikbaar, leveren we een nieuw product, in plaats van dat wij het verschuldigde bedrag terugstorten.

 

U kunt voor klachten het beste contact opnemen met het volgende mailadres: verkoop@vanijmeren.nl.

Geschillen worden bemiddeld d.m.v. arbitrage.

Deze retourzendingsmogelijkheid is alleen geldig voor particuliere klanten. U wordt door Boomkwekerij van IJmeren altijd als particulier gezien als u via de webshop www.vanijmeren.nl of www.vanijmeren.be bestelt. Wij bieden aan particulieren altijd inclusief btw aan, als we u iets exclusief btw aanbieden bent u dus een zakelijke klant. 

Voor alle zakelijke klanten hanteren wij de HBN verkoopvoorwaarden 2020. 

Wij geven geen garantie aan zakelijke klanten.