Dé natuurlijke
boomkweker

 • https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Trompetboom ‘Catalpa bignonioides’ Meerstammig

Catalpa bignonioides Meerstammig

Maat

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Trompetboom Catalpa Bignonioides is een mooie snelgroeiende meerstammige struik. De trompetboom heeft een rond halfopen kroon die grillig groeit. Dit betekend dat er niet echt een terugkerend patroon in de kroon te herkennen is. In mei, juni en juli bloeit deze boom met schitterende 25 centimeter lange witte pluimen. Het blad van de trompetboom loopt relatief laat uit. Deze meerstammige struik heeft grijze ondiep gegroefde schors en takken. De catalpa bignonioides heeft geen stekels, doorns en is zoals de meeste bomen uiteraard niet giftig. De trompetboom heeft geringe bodemeisen maar kan niet overleven op een natte bodem. De trompetboom is een echte drachtboom voor bijen en een waardboom voor vlinders. Dit betekend dat zowel vlinders als bijen door de boom worden aangetrokken.

Kenmerken van de Trompetboom Catalpa Bignonioides : De trompetboom is een bladverliezende boom die bekend staat om zijn grote, hartvormige bladeren en opvallende witte bloemen met gele en paarse markeringen. Hij produceert ook lange, smalle peulen na de bloei. De boom kan een aanzienlijke hoogte bereiken, meestal tussen de 9 en 18 meter, en heeft een spreidende kroon.

Geschikte locatie: De trompetboom gedijt het best in gebieden met volle zon tot lichte schaduw. Zorg ervoor dat de gekozen locatie voldoende ruimte biedt voor de boom om zich volledig te ontwikkelen, aangezien hij vrij groot kan worden. De bodem moet goed doorlatend zijn en bij voorkeur vochtig, maar de boom kan zich ook aanpassen aan verschillende bodemtypen.

Planten van de trompetboom: Graaf een plantgat dat iets breder en dieper is dan de kluit van de trompetboom. Plaats de boom in het gat en vul het met aarde, waarbij je ervoor zorgt dat de kluit gelijk ligt met het omringende grondniveau. Druk de aarde lichtjes aan en geef de boom royaal water.

Water geven: De trompetboom heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de boom diep water zodat de wortels goed gehydrateerd worden.

Snoeien en onderhoud: De trompetboom vereist niet veel snoei, maar je kunt dode, beschadigde of ongewenste takken verwijderen om de vorm en structuur van de boom te behouden. Snoei de boom bij voorkeur in de late winter of het vroege voorjaar voordat de nieuwe groei begint.

Bestel online of bezoek de boomkwekerij.

Windbestendigheid

matig tot slecht

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

hartvormig, frisgroen

Bloemen

wit openstaand

Bodemvochtigheid

kan niet op te natte grond

Grondsoort

geringe bodemeisen

Herfstkleur

geel

Hoogte

10 – 15 m, snelgroeiend, middel

Kroon

rond, halfopen kroon

Oorsprong

zuidoostelijk Noord-Amerika

Type-vorm

meerstammige boom

Verharding

verdraagt verharding

Vruchten

tot 35 cm lange doosvrucht

Winterhard

goed

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad, bloei

Windbestendig

matig

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Kansenboom Meerstammig

Clerodendrum trichotomum Meerstammig
De Clerodendrum trichotomum, ook de kansenboom genoemd is van nature een meerstammige struik die soms tot boom wordt gekweekt. In…
Vanaf 105,60

Zwarte berk Meerstammig

Betula nigra Meerstammig
De Betula nigra meerstammig ook wel de Zwarte berk genoemd, wordt een middelgrote struik. De stammen krijgen eerst een geelbruine…
Vanaf 0,00

Paardenkastanje Meerstammig

Aesculus carnea 'Briotii' Meerstammig
De Aesculus carnea ‘Briotii’ bereikt een maximale hoogte van 20 meter. U kunt deze meerstammige struik uiteraard kleiner houden door…
Vanaf 89,60

Zilveresdoorn Meerstammig

Acer saccharinum "Pyramidale' Meerstammig
De Meerstammige Acer saccharinum ‘Pyramidale’ wordt een grote struik met een ovaal tot ronde kroon. Het blad is donkergroen met…
Vanaf 158,80
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
i i