• https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Witte Moerbei Fruitless

Morus alba 'Fruitless'

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Witte Moerbei Fruitless | Morus alba ‘Fruitless’

De witte moerbei fruitless of Morus alba Fruitless is een middelgrote boom met een fraaie, breedgespreide kroon met afstaande takken. Hij kan 10 tot 15 meter hoog worden, en tot 10 meter breed. Deze loofboom heeft relatief grote, diepingesneden, ovalen donkergroene bladeren die tot 12 cm kunnen groeien, en die aan de onderzijde grijsgroen zijn. Het bladerendak zorgt voor aangenaam veel schaduw! In de herfst krijgt deze boom zijn herfsttooi en kleuren de bladeren opvallend geel. De bladeren blijven lang aan de takken hangen, en vallen pas af na een stevige vorstperiode. De schors van de vruchtloze witte moerbei is roodbruin tot grijsgroen. Wanneer de boom ouder wordt, zal zijn stam richting donker oranjebruin kleuren. Deze moerbei is vervuilingstolerant en goed winterhard: hij verdraagt temperaturen tot wel min 20°. Een weetje: oorspronkelijk komt deze loofboom uit China, waar hij een rol speelt in het kweken van de zijderupsen. Vandaag komt de moerbei overal ter wereld voor waar een gematigd klimaat heerst.

De bloei

De Morus alba bloeit in maart en april, met onopvallende, groengele, korfvormige katjes, die overwegend mannelijk zijn. Dat is de reden waarom deze moerbei nauwelijks tot geen vruchten draagt en deze boom dus uitermate geschikt is voor plekken die ‘schoon’ moeten blijven, zoals terrassen, openbare pleinen en opritten. Ook voor de aanplant van groen op bedrijventerreinen zijn deze bomen populair. De vruchtloze witte moerbei geeft ook geen stof af in de zomer. Hij lokt wel insecten zoals bijen en vlinders.

De meest geschikte plek voor een witte moerbei fruitless of Morus alba Fruitless

De vruchtloze witte moerbei houdt van een plek die beschut is, het liefste in de volle zon of in de halfschaduw, op het oosten, westen of zuiden gericht. De boom is erg mooi in (kleine) tuinen, in parken en ook in de openbare ruimte omdat ze goed aarden in boombakken. De moerbei stelt weinig eisen aan de grond. Plant u hem in volle grond, dan doet u dat best op een goed doorlaatbare bodem. De Morus alba Fruitless is ook bijzonder geschikt als parasolboom. Deze toepassing wordt dan de ‘dakmoerbei’ genoemd. De boom is over het algemeen een trage groeier. Indien u bepaalde takken wil wegsnoeien, dan doet u dat best in het late voorjaar. Voor een echte snoei, wacht u beter tot in november tot februari, wanneer de boom in rust is.

Windbestendigheid

matig

Geschikt voor

lanen, parken, grote tuinen

Blad

hartvormig, frisgroen

Bloemen

onopvallend

Bodemvochtigheid

kan op droge grond

Grondsoort

drogere kalkhoudende bodems

Hoogte

8 – 10 (15) m, middel

Kroon

breed eirond, halfopen kroon

Type-vorm

hoogstam

Verharding

verdraagt geen verharding

Vruchten

onopvallend

Winterhard

goed, verdraagt strenge vorst

Standplaats

Zon

Groenblijvend

nee

Sierwaarde

blad

Windbestendig

goed

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Rode Esdoorn ‘October Glory’

Acer rubrum 'October Glory'
De Rode Esdoorn ‘October Glory is een mooie boom, die in de herfst prachtig rode bladeren krijgt. Het lijkt dan…
Vanaf 54,10

Streepjesbastesdoorn

Acer capillipes
Opmerkelijke kenmerken Gemakkelijk te kweken op gemiddelde, mediumvochtige, goed doorlatende bodems in de volle zon tot halfschaduw. Geeft de voorkeur…
Vanaf 67,10

Gewone Esdoorn ‘Bruchem’

Acer pseudoplatanus 'Bruchem'
De Acer pseudoplatanus ‘Bruchem’ ook wel de Gewone Esdoorn genoemd. Het is een schone boom, die goed past langs lanen…
Vanaf 168,50

Veldesdoorn ‘Elsrijk’

Acer campestre 'Elsrijk'
Acer campestre Elsrijk Acer campestre Elsrijk is een fraaie, bladverliezende boom, die zeer vaak wordt gebruikt als laanboom omdat hij…
Vanaf 66,30
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i