Grasmatten

Boomkwekerij van IJmeren levert ook grasmatten / graszoden. De grasmatten die Van IJmeren levert zijn van goede kwaliteit en worden vers gesneden.

 

Grasmatten moeten voor donderdagmiddag 12:00 worden besteld omdat er vrijdag wordt gesneden en geleverd.

 

 

Graszoden kopen

 

Grasmatten kopen

 

Een gazon aanleggen, is vaak een moeilijke beslissing. Een gazon aanleggen kunt u doen door het zelf in te gaan zaaien. Ook kunt u grasrollen kopen of graszoden kopen. Grasrollen kopen of graszoden kopen kunt u doen bij een kwekerij. U kunt in principe altijd grasrollen leggen, behalve als het vriest of sneeuwt.

 

Het leggen van grasrollen.

Voor het leggen van grasrollen zijn bepaalde handelingen vooraf noodzakelijk. Eerst moet de ondergrond in orde gemaakt worden. Voordat u de grasrollen kunt gaan leggen, moet de PH-waarde van de bodem goed zijn. Bij een te lage PH-waarde zal de ondergrond te zuur zijn en zal het gras niet groeien. Om dat in order te maken kunt u in de grond kalk verwerken. De toplaag van de grond moet uit minimaal 10 cm zwarte aarde bestaan. De grond mag niet te dicht zijn, omdat anders het water niet weg kan zakken. Het gras mag niet in het water liggen, omdat het anders zou kunnen wegrotten.

De beste periode voor het leggen van de grasrollen is het voorjaar. Hierbij komt de temperatuur overdag boven de 10 graden Celsius. Gras zal niet groeien als de temperatuur lager dan 10 graden is. De wortels van het gras gaan dan in ruste. Wanneer u grasrollen gelegd heeft, en u ziet dat het gras aan de bovenzijde groeit, weet u dat het gras zich in de aarde aan het vastzetten is. De wortels zijn zich dan aan het ontwikkelen. De beste periode om gras te zaaien of te leggen is vanaf maart tot november.

 

Geen ideale omstandigheden

Bij extreme warmte kunt u ook grasrollen leggen. Er zijn dan wel speciale handelingen nodig. Indien de temperatuur hoger is dan 30 graden moeten de grasrollen constant beregend worden. Dat is natuurlijk geen ideale situatie. Bij deze warmte kunt u het leggen van de grasrollen beter uitstellen.

Wanneer het te veel regent, is het ook moeilijk om grasrollen te leggen. Doordat de ondergrond dan zo drassig wordt, kunt u het geheel moeilijk uitvlakken.

 

Factoren

Voor het leggen van grasrollen moet u met meerder factoren rekening houden. De belangrijkste zijn, temperatuur, vochtigheid en de ondergrond.

 

De waterhoeveelheid

Het gras zal om te groeien voldoende water moeten krijgen. Omdat we op de temperatuur zelf geen invloed kunnen uitoefenen, moeten we ervoor zorgen dat de gelegde grasrollen voldoende water krijgen. Dat kunnen we doen door middel van een tuinslang of een beregeningsinstallatie. Vooral tijdens de zomermaanden moet u goed opletten dat het water geven met een vaste regelmaat gebeurd. Indien u op vakantie gaat, is het verstandig om aan vrienden of kennissen te vragen, of ze de tuin en dus ook het gras bij droogte een paar keer per week willen besproeien. U weet dan zeker dat, als u terug thuiskomt, alles nog fris en groen staat.