Dé natuurlijke
boomkweker

 • https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Dak Tulpenboom

Liriodendron tulipifera Dakboom

Maat

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

De Liriodendron tulipifera Dakvorm, ook wel de Amerikaanse daktulpenboom genoemd is een snelgroeiende boom. De boom heeft groen blad en krijgt gele tulpvormige bloemen. Geschikt voor alle grondsoorten.

Prachtige daktulpenboom voor liefhebbers van grote, statige bomen

De daktulpenboom (Latijnse naam Liriodendron tulipifera), gewoonlijk ook wel de tulpenboom of gele populier genoemd, is een grote, statige, bladverliezende boom met een piramidale tot brede conische groeiwijze. De daktulpenboom is een zeer grote schaduw- of gazonboom voor grote tuinen of landschappen. Als u op zoek bent naar een prachtige boom die snel groeit en niet veel last heeft van plagen, dan is uw zoektocht voorbij. Van een daktulpenboom zult u jarenlang plezier hebben.

 


Tulpachtige bloemen

 

Stammen van volwassen bomen kunnen uiteindelijk zelfs een diameter van 4-6 m bereiken, meestal stijgend kolomachtig met een afwezigheid van een lagere vertakking. De boom heeft zijn naam verkregen vanwege zijn kopvormige, tulpachtige bloemen die in de lente bloeien. Mensen die een tulpenboom kopen, zullen na verloop van tijd merken dat de bloemen geel zijn, met een oranje band aan de basis van elk bloemblad. Hoewel de bloemen ongeveer 5 cm lang zijn, kunnen ze onopgemerkt blijven aan de grote bomen, omdat de bloemen verschijnen nadat de bladeren volledig zijn ontwikkeld. Soms worden de bloemen voor het eerst opgemerkt wanneer de aantrekkelijke bloembladen onder de boom beginnen te vallen. De bloemen worden gevolgd door droog, geschubd, langwerpig, kegelvormig bruin fruit, elk met talloze gevleugelde zaden. De vierlobbige felgroene bladeren (tot 20 cm breed) worden goudgeel in de herfst. Je kunt erover twisten of de ‘tulpen’ in de naam van de boom betrekking hebben op de contouren van de bladeren of de bekervormige bloemen. Maar beide hebben ongetwijfeld bijgedragen aan de fantasierijke naam die vroege kolonisten aan deze boom hebben gegeven. In ieder geval is de tulpenboom vandaag de dag nog steeds geliefd om zijn schoonheid.

Prachtige Amerikaanse staatsboom

Deze prachtige boom staat bekend als de staatsboom van Kentucky, Indiana en Tennessee in de Verenigde Staten van Amerika. Een tulpenboom kopen verzekert u van een net zo statige pracht in uw tuin of landgoed, met de hoogste kwaliteit oostelijke hardhout. Het hout wordt onder meer gebruikt voor meubels, multiplex, scheepsbouw, papierpulp en algemeen timmerhout. Inheemse Amerikanen maakten kano’s van tulpenboomstammen. Deze boom biedt voor veel dieren voedsel in vele vormen. Tuliptree zaden, die rijpen in de zomer en doorzetten in de winter, bieden voedsel voor zowel vogels als zoogdieren, waaronder vinken, kardinalen, kwartels, muizen, rode eekhoorns, grijze eekhoorns en konijnen. Enthousiast?

Makkelijk een tulpenboom bestellen

De daktulpenboom wordt het best gekweekt in vochtige, organisch rijke, goed doorlatende grond in de volle zon, maar verdraagt ook halfschaduw. Deze boom is een snelle groeier wanneer de omstandigheden goed zijn. Er zijn geen ernstige insecten- of ziekteproblemen bekend bij deze boom.
Bij Boomkwekerij van Ijmeren bestelt u eenvoudig via de shop, via mail of telefonisch. Uiteraard bent u ook van harte welkom op onze kwekerij.

Windbestendigheid

goed

Geschikt voor

tuinen, parken, lanen

Blad

4-lobbig, groen

Bloemen

tulpvormig, groen met geel en oranje

Bodemvochtigheid

bestand tegen korte overstroming

Grondsoort

voedzaam en vochthoudend

Herfstkleur

geel

Type-vorm

dakboom, dakvorm

Verharding

verdraagt verharding

Vruchten

kegelvormige vruchten

Afmeting vierkant dak

L120 cm x B120 cm

Diameter kruisdak

150 cm

Diameter vierkant dak

150 cm

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1500 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Dak Sierpeer

Pyrus calleryana 'Chanticleer' Dakboom
De Daksierpeer heeft groen blad dat in de herfst mooi verkeurt in gele en rode kleuren. De bloei is uitbundig met witte bloemen. Grondsoort is weinig eisend. Kan op klei-, zand- en kalkrijke grond. Genieten van de daksierpeer Een boom met zoveel pluspunten verdient een plekje in uw tuin De daksierpeer ofwel Pyrus calleryana 'Chanticleer' heeft verrukkelijke, helderwitte bloemen in het voorjaar en prachtig glanzende, groene bladeren gedurende de zomer. Deze bladeren verkleuren in het najaar naar diep geel waarmee de sierwaarde van deze boom nog wordt vergroot. Ook de kleine peren die de daksierpeer produceert gedurende het jaar vergroten de sierwaarde van de daksierpeer. 
Vanaf 124,60

Dak Sierkers

Prunus 'Umineko' Dakboom
De Sierkers "Prunus Umineko"is een mooie boom geschikt voor dakboom. In april bloeit de boom uitbundig met witte bloemen. Het is echt een mooie sierboom in iedere tuin, en ook gelijk te gebruiken als mooie bescherming tegen zon of te gebruiken om meer privacy hoeken te creeëren. Ook zeer geschikt in de kleinere tuinen. Kan tegen alle grondsoorten. Maar niet te nat.
Vanaf 95,80

Dakplataan

Platanus hispanica Dakboom
De Platanus acerifolia dakvorm / dakplataan is een snelgroeiende boom met groot groen blad. De boom krijgt een afschilferende bast en is geschikt voor alle grondsoorten. De dakplataan als sieraad voor uw tuin Platanen zijn prachtige bomen met grote esdoornachtige bladeren en een geschilferde bast. Onder goede omstandigheden kan een volgroeide plataan zelfs een hoogte van wel 30 meter bereiken. Dat is voor de gemiddelde Nederlandse tuin een tikkeltje te groot en daar zal dit dan ook niet lukken. De dakplataan wordt in parken en langs de kant van de weg als eerbiedwaardige, ijzersterke boom hooggewaardeerd. Van oudsher worden platanen aangeplant als beschutting tegen de zon. Daarvoor zijn ze vanwege hun dichte bladerdak uitermate geschikt. Dat verklaart ook de populariteit van platanen in Zuid-Europa maar ook steeds vaker in Nederlandse tuinen. Dakplatanen zijn speciaal gekweekt voor een horizontale groei en hebben hetzelfde weelderige bladerdak, dezelfde prachtige esdoornachtige bladeren en ook dezelfde kenmerkende bast. Door de horizontale groei van de takken zijn dakplatanen bij uitstek geschikt als natuurlijke parasol. Maar hoe u deze prachtige boom ook toepast, een dakplataan is een sieraad voor elke tuin.
Vanaf 125,00

Dak Roodbladige Treursierappel

Malus 'Royal Beauty' Dakboom
De Malus Royal Beauty Dakboom geeft naast zijn sierappels ook een prachtig veelkleurig blad. Het is een rijk bloeiende Bloesemboom.Ook krijgt het in het najaar mooie rode kleine appels.
Vanaf 150,40
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
i i