Dé natuurlijke
boomkweker

 • https://www.vanijmeren.nl/
 • https://www.vanijmeren.com/
 • https://www.vanijmeren.fr/

Dak laurier ‘Caucasica’

Laurier Caucasica Dakboom

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Iedereen kent natuurlijk de laurier, een zeer bekende naam onder planten- en bomensoorten. De Daklaurier Caucasica (de laatste term is de Latijnse benaming) is hier weer een soort van. Het is een winterharde dakboom, die dus in de winter groen blijft. Het blad is stevig, zoals men laurierbladeren kent. Dus de kenmerkende ovale vorm en de gladde buitenzijde. De nerven wijzen naar boven, van het twijgje af. Er groeien mooie kleine besjes in. Deze bloemetjes krijgen een witte kleur. Dit is een betrekkelijk kleine boom. Maar wel een boom die zeker een stootje kan hebben. Geschikt voor meerdere soorten klimaten, maar dus in ieder geval in Nederland.

Toepassing van de Daklaurier Caucasica en goede tips voor de verzorging

Zoals gezegd is deze Daklaurier Caucasica perfect geschikt voor groei in Nederland. Ook is het dus in vrij kleine plant, met een mooi rond bovendek. De plant groeit in vrijwel alle grondsoorten en is daarom makkelijk te houden. Om alle voornoemde redenen is deze plant dus perfect voor iedere tuin. Deze kleine boom wordt in veel gevallen als haag gebruikt. Daar is hij perfect voor. Plant meerdere van deze kleine bomen/ struiken op een rij en creëer zo een prachtige laurierhaag. Dit ziet er prachtig en ook statig uit. Geadviseerd wordt om dit exemplaar gemiddeld twee maal per jaar te snoeien. April en eind september zijn de beste momenten voor het snoeien. Ziet u uzelf al zitten in de tuin? Heerlijk op een bankje terwijl u geniet van de beschutting van uw prachtige haag met een lekker wijntje? Dat kan dus zeer gemakkelijk!

 

Bestel deze prachtige dakboom eenvoudig bij Van IJmeren

Wilt u graag een dakboom kopen? Dan bent u bij van IJmeren zeker aan het goede adres. Bestellen gaat snel en eenvoudig via de overzichtelijke website, tegen een schappelijke prijs. Neem vooral een kijkje op de specifieke pagina over deze boom op de website, de link: https://www.vanijmeren.nl/dakbomen-kopen/daklaurier-caucasica-laurier-caucasica. Als u nog met specifieke vragen blijft zitten is het zeker mogelijk om te mailen. Mail dan naar info@vanijmeren.nl. Bellen kan uiteraard ook naar +31 (0)488 48 2266. Of u nu belt of mailt, u kunt ervan op aan dat u goed geholpen wordt. De medewerkers bij vanijmeren.nl zijn immers ervaren en enthousiast. Wacht niet langer, en neem een kijkje op www.vanijmeren.nl!

Blad

groen, groenblijvend

Bodemvochtigheid

kan op droge en natte grond

Grondsoort

kleigrond, lemige grond

Verharding

verdraagt halfverharding

Wintergroen

ja

Afmeting vierkant dak

L120 cm x B120 cm

Diameter kruisdak

150 cm

Diameter vierkant dak

150 cm

Type-vorm

dakboom, dakvorm

 • Gratis bezorgd vanaf €395,-
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Meer dan 1700 uitstekende reviews.

Bezoek onze boomkwekerij!

Als u bomen wilt selecteren in onze boomkwekerij, kunt u erop vertrouwen dat deze bomen grotendeels afkomstig zijn uit biologische teelt.

Klanten kochten ook:

Dakplataan

Platanus hispanica Dakboom
De Platanus acerifolia dakvorm / dakplataan is een snelgroeiende boom met groot groen blad. De boom krijgt een afschilferende bast…
Vanaf 125,00

Dak Moerbei Fruitless

Morus alba Fruitless Dakboom
De Dak Morus alba Fruitless is de Witte Moerbei zonder vruchtjes. Deze Dakmoerbei krijgt groen eivormig glanzend blad. De boom…
Vanaf 105,60

Dak Magnolia

Magnolia kobus Dakboom
De magnolia kobus is een Dakboom die voor de bladontwikkeling mooie witte openstaande bloemen krijgt. Hij is geschikt voor alle…
Vanaf 118,50

Dak Amberboom ‘Worplesdon’

Liquidambar styraciflua Worplesdon Dakboom
De dakliquidambar is een boom die goed tegen kou en extreme regen kan. De boom krijgt een smalle kroon met…
Vanaf 133,70
 • 9/10 (1600+ beoordelingen)
 • Rechtstreeks uit de Kwekerij
 • Accessoires direct meebestellen
 • Eigen Bezorgdienst
 • Hele jaar door leverbaar
 • Aanplanten mogelijk
 • Bezoek de kwekerij!
 • Ervaren familiebedrijf
Website: Van Suilichem Online BV
i i