Bolbomen

16
Lees meer...

Bolboom algemeen


Bolbomen vallen in een aparte categorie bomen welke meestal zijn geënt op een onderstam. Dit houdt in dat de boom niet zozeer meer in de hoogte zal groeien, maar wel een dikkere stam zal krijgen met de jaren. De bol van de boom zal voller worden naar mate de boom ouder wordt en de stam dikker wordt. Er zijn diverse bolbomen die groenblijvend zijn en elke boom verschilt in de verzorging en in de plaatsing.
 

Bolboom soorten


Van IJmeren heeft verschillende soorten bolbomen in het assortiment. De bolacacia behoudt de groen geveerde bladeren tot ver in de herfst en gedijt het beste op licht kalkrijke grond. De bolamberboom heeft glanzende groene bladeren die in de herfst verkleuren. De bolboom catalpa heeft een frisgroen blad en zal voor onderhoud jaarlijks moeten worden bijgesnoeid. De bolesdoorn vergt weinig onderhoud en doet het goed in klei- en zandgrond. De bolplataan groeit het beste in klei-, zand- en veengrond en een groen blad dat in de herfst bruingeel kleurt. De glansmispel is een groenblijvende en bladhoudende boom waar in de bloeitijd prachtige witte bloemen in verschijnen. De hulst heeft blauwgroene bladeren en krijgt in het najaar rode bessen. De Japanse notenboom is een kleine halfstamboom die het goed doet in alle grondsoorten. De knotplataan kan goed groeien in alle grondsoorten, maar verdraagt (zee)wind erg slecht en de rode Noorse esdoorn heeft een mooi glimmend donkerrood blad. Of wat denkt u van mooie hulst in uw tuin? Of een japanse notenboom mariken? Van knotplataan tot rode noorse esdoorn, wij leveren het allemaal!

Bolboom verzorging


Omdat er zoveel verschillende soorten bolbomen zijn verschillende de bomen ook onderling in verzorging. Voor je overgaat tot een bolboom kopen zijn er dus enkele dingen waar je rekening mee zult moeten houden. Zo groeit de bolacacia het beste op lichte kalkrijke grond terwijl de bolamberboom het goed doet op alle grondsoorten. De bolboom catalpa is geschikt voor de kleinere tuin terwijl de knotplataan behoorlijk hard kan groeien.
De glansmispel is bladhoudend en groenblijvend en dus het hele jaar door prachtig om naar te kijken en de hulst krijgt in het najaar prachtige rode bessen. 


Bolplataan kopen


U kunt natuurlijk direct een bolboom bestellen bij Van IJmeren, maar het is raadzaam u eerst te verdiepen in de verschillende soorten bolbomen en de eigenschappen van uw tuin. Heeft u een grote of kleine tuin? Wat is de grondsoort in uw tuin? Krijgt u veel of juist weinig licht in uw tuin? Wat is de voornaamste functie van de boom in uw tuin? Aan de hand van deze informatie kunt u de voor uw tuin perfecte bolbomen kopen bij Van IJmeren. 


Bolboom bestellen bij Van IJmeren


Bij Van IJmeren zijn diverse bolbomen te koop en de bomen zijn van verschillende groottes en stamomtrek. U kunt zelf aangeven aan welk formaat u de voorkeur geeft en of u een boom met blote wortel of met kluit wilt aanschaffen. Tevens kunt u in het bestelproces aangeven hoeveel bomen u wilt bestellen. De bomen worden vervolgens bij u thuis afgeleverd of u kunt deze afhalen bij Van IJmeren.

 

Bolbomen, vers gerooid

 

Dankzij hun mooie vorm worden bolbomen vaak gekozen om een tuin of park mee af te maken. Hoveniers en kwekerijen weten dat en zoeken behalve naar bolbomen met een mooi uiterlijk, ook naar bolbomen van hoge kwaliteit. Van IJmeren levert deze bolbomen aan bedrijven én aan particulieren. De bomen zijn voordelig geprijsd en worden vers gerooid.

 

Het aanbod

 

Wanneer u voor bolbomen van Van IJmeren kiest, weet u dat u kwaliteit in huis haalt. Dankzij de brede kennis binnen ons bedrijf en de jarenlange ervaring, weten we hoe we bolbomen moeten verzorgen. Dit resulteert in het beste assortiment aan bolbomen voor u. Bij Van IJmeren vindt u bijvoorbeeld de bolesdoorn, de bolacacia of de bolplataan. Dit zijn stuk voor stuk bomen die een prachtig ronde kroon hebben. Door de goede verzorging ontvangt u van ons een bolboom die sterk is en gemakkelijk aanslaat.

 

Direct bestellen

 

Als u weet welke bolbomen u wilt, dan kunt u deze direct bestellen in onze webshop. Wij leveren uw vers gerooide bolbomen snel en voordelig. Heeft u eerst nog vragen die u graag beantwoord ziet? Neem contact op en wij vertellen u meer.